Marketingul nu este un subiect ușor, nu este un subiect pentru toată lumea. Trebuie conștientizat faptul că marketingul nu apare peste noapte ca o rețetă miraculoasă, nici nu poate salva o companie dacă produsul său nu este în regulă. Pentru a avea un business de succes, este nevoie de marketing făcut cum trebuie, dar și de un produs de calitate.

Marketing pe Google – informații generale

Google-ul este cel mai accesat motor de căutare, pe acesta având loc zilnic miliarde de căutări. Gândește-te câți oameni caută afaceri ca a ta, fără a o găsi pe a ta. Fie că vorbim despre campanii PPC sau campanii de SEO, marketingul pe Google rămâne unul dintre canalele principale de marketing, alături de Facebook și Instagram.

promovare seo

Marketing PPC

Astfel, prima parte a marketingului pe Google pe care o vom explora este marketingul PPC (Google Ads). Acesta poate fi realizat numai pentru anumite nișe (excluse fiind nișele de adult), însă este foarte profitabil, deoarece plasează reclama ta în topul reclamelor de pe Google. Mai mult, plătești doar pentru click prin campaniile PPC.

Campanii de SEO

Deși foarte profitabil, PPC-ul nu este pentru toată lumea. Aici intervin reclamele de SEO, unde specialiștii SEO se străduiesc cu lunile să urce un site pe Google. Dacă nu știai deja, SEO este format din 4 componente: SEO Tehnic, On și Off Page și conținut. Fiecare parte a SEO-ului este importantă, pentru că o parte nu funcționează fără cealaltă. Fie că este vorba de un magazin online sau un site de prezentare, SEO-ul este important pentru creșterea organică a siteului.

Concluzie

În concluzie, marketingul pe Google este important pentru afacerea ta, chiar crucial. Contactează-ne acum pentru o ofertă de PPC sau SEO!