Ce este marketingul online și de ce ar trebui să te intereseze?

Marketingul online este acea parte de marketing prin care se promovează serviciile sau produsele în mediul online. Și acesta e important tocmai datorită faptului că acolo sunt utilizatorii. Dacă în ceea ce privește marketingul offline rezultatele nu sunt neapărat măsurabile, în mediul online poți să îți măsori rezultatele cu exactitate.

promovare site web

Tipuri de marketing online

Există mai multe tipuri de marketing online, printre care și : SEO, PPC, Social Media organic, servicii de social media plătite. Le vom discuta pe fiecare în parte.

SEO

Seo înseamnă search engine optimization și se referă la optimizarea siteurilor pentru motoarele de căutare. Acest lucru înseamnă că există un întreg proces în spatele SERP-ului, care îi influențează rankingurile. De ce este benefic SEO? Pentru că există miliarde de căutări în mediul online în fiecare zi. Iar poate sute, dacă nu mii de utilizatori caută afaceri ca a ta, pentru a cumpăra servicii sau produse.

PPC

Serviciile de PPC te aduc în fața rezultatelor SEO, însă au rata de click mai mică. De obicei, utilizatorii tind să dea click pe rezultatele organice. De aceea, și rata de click este mai mică. Însă, nu putem nega puterea serviciilor PPC. Acestea pot mări vizibilitatea brandului și pot aduce multe conversii. De aceea, se recomandă ca în cazul în care dispuneți de un buget bun, să alegi și servicii de PPC.

În concluzie, serviciile de marketing online sunt importante pentru afacerea ta. Alege să lucrezi cu agenția noastră de marketing online și te vei bucura de avantajele de a avea servicii PPC de calitate, dar și servicii SEO profesionale.