Cauți servicii de promovare site web? La Idei Digitale vei găsi diferite metode de promovare site potrivite pentru siteul tău, pentru a-ți promova afacerea. Pentru a alege corect metodele de promovare, trebuie să dezbatem întâi tipurile de promovare, iar apoi să alegem care metodă de promovare site este cea mai eficientă pentru afacerea ta.

Canale de marketing online

promovare site web eficienta

Există mai multe tipuri de canale de marketing online, acestea fiind împărțite în două mari categorii: promovare pe motoarele de căutare și promovare pe rețelele sociale. Fie că vrei să îți promovezi online siteul de prezentare sau magazinul online, noi suntem aici pentru a te ajuta să alegi forma de promovare potrivită. 

Promovarea pe motoarele de căutare presupune două mari aspecte: promovarea organică și promovarea plătită: optimizare seo site vs Google Ads (vechiul Google Adwords). Cea mai populară metodă de promovare site web este promovare Google. Acest lucru deoarece acesta este cel mai mare motor de căutare din lume, pe el având loc zilnic miliarde de căutări.

Pe lângă aceste metode de promovare online, există și consultanță marketing pentru rețelele de socializare. Pe rețelele de socializare, există diferite tipuri de promovare, precum cele organice și cele plătite. Vom dezbate acest subiect puțin mai târziu.

Care metodă de promovare este cea mai eficientă?  Campania cpc sau promovare site organică?

Servicii SEO pentru promovare site web

promovare seo

Vom începe cu serviciul nostru de bază, urmând să prezentăm beneficiile unui site optimizat seo, dar întâi să vorbim despre promovarea pe Google. Acesta este un motor de căutare, ceea ce înseamnă că miliarde de utilizatori caută informația, produsul sau serviciul de care au nevoie.

De aceea, promovarea prin servicii SEO este foarte importantă. De asemenea, promovarea SEO duce la creșterea ratei de conversie, la creșterea retenției utilizatorilor, ceea ce face din promovarea SEO cea mai eficientă metodă de marketing online. 

Deși există mai multe metode de promovare, SEO rămâne printre cele mai populare.

Astfel, SEO se împarte în SEO tehnic, SEO On Page și SEO Off Page. Pentru a avea un site bine optimizat SEO, trebuie lucrat la toate cele trei aspecte. Idei Digitale oferă servicii SEO profesionale, prin care vom ataca toate cele trei aspecte. Astfel, un site optimizat din punct de vedere tehnic va avea o retenție a utilizatorilor mai mare, fiindcă nu există pagini 404 sau probleme cu SSL. De fapt, Google a menționat faptul că SSL-ul este unul dintre factorii de ranking.

Noi vom face un audit SEO, pentru a vedea ce probleme are siteul și apoi vom începe să îl optimizăm. Dacă vrei să faci SEO singur, citește acest ghid SEO sau înscrie-te la un curs SEO. Pentru a realiza pentru un site SEO, vom avea nevoie de datele de acces la backend și la Google Analytics și Google Search Console.

Idei Digitale – firmă web design creare siteuri

Este important de menționat faptul că pentru promovare site web prin SEO, aveți nevoie de un site de prezentare (site web de prezentare) sau magazin online. Cu cât vechimea domeniului este mai mare, cu atât mai bine. Noi oferim și servicii de creare site web, web designul fiind una dintre componentele Idei Digitale.

Pentru o promovare site eficientă, recomandăm să creați siteul cu noi, pentru a-l optimiza încă din prima pentru SEO.

De asemenea, pentru serviciile de Ads, este necesar să aveți un site bine pus la punct înainte de a începe să vindeți produse sau servicii pe acesta. Alegeți serviciile noastre de creare site! Oferim atât servicii de creare siteuri web de prezentare, cât și de creare magazin online

Promovare site web – promovare site pe Google

Pentru o promovare site web eficientă, am recomanda ca, pe lângă eforturile de Search Engine Optimization, să alegeți și serviciile de Google Adwords. Beneficiile acestora s-ar putea rezuma la: vizibilitate mare, plătiți doar pentru clickuri, intenție mai mare de cumpărare decât în cazul Social Media. 

Însă este mai bine să alegeți întâi serviciile noastre de consultanță de marketing, pentru a vedea dacă siteul tău se încadrează la promovare Google Ads (există anumite siteuri care nu pot face promovări plătite, majoritatea fiind din domeniul adult SEO). 

O campanie de Google Ads presupune: identifiare pentru cuvintele cheie , crearea propriu-zisă a campaniilor, mentenanță site în Ads și optimizare continuă. Pentru serviciile de pay per click astfel nu veți plăti decât pentru clickurile utilizatorilor de la Google.

Promovare pe rețelele de socializare

promovare site web retele socializare

În această categorie, intră: marketing prin conținut și servicii cu plată. Serviciile de marketing prin conținut (promovarea organică) pot fi mult mai eficiente, însă durează foarte mult până acestea își fac efectul. 

În schimb, atunci când este vorba de reclamele plătite pe rețelele de socializare, acestea sunt aprobate foarte rapid și își fac efectul foarte repede.

Potențialii clienți sunt zilnic pe rețelele de socializare. De ce să nu fii și tu acolo cu reclamele tale? Alege să fii prezent în mediul online prin campanii de Facebook Ads, Instagram Ads, LinkedIn Ads sau YouTube Ads!

Concluzie

Serviciile de marketing pe care Idei Digitale le oferă sunt unele complete. Astfel, poți alege între promovare pe Google prin Ads sau SEO, poți alege între promovare organică pe rețelele sociale sau promovare plătită. Astfel, fiecare canal are plusurile și minusurile sale, pe care trebuie să le analizăm împreună înainte de a lua o decizie. Hai să ne auzim!