Traim intr-o lume in care viitorul e pe internet, asta deja se stie de pe la inceputul anilor 2000, asa ca cea mai bunua idee pentru afacerea ta este sa deschizi cat mai repede un shop online sau un site de prezentare a servicilor tale. Astazi o sa vorbim despre magazinele online si cat de important este sa fii pe net in epoca in care traim. Toate magazinele si brandurile mari au un magazin online pe langa cel fizic, unele magazine chiar au preferat sa inchida din locatile fizice in favoarea unui singur magazin online. Deci hai sa enumeram avantajele unui magazin online:

seo

1 Confort

Prin ajutorul unui magazin online atat tu ca si investitor cat si clientii dispun de un plus de confort, ceea ce e win-win de ambele parti. Tu ca si investitor scapi de multe treburi precum chiria, un numar mare de angajati care trebuie platiti, depozitarea poate sa fie mult mai usoara ceea ce din start te face sa castigi bani iar pe de alta parte clientii pot face cumparaturile la orice ora din zi sau din noapte, in confortul casei lor poate chiar si in pijama ceea ce e imposibil sa faci atunci cand trebuie sa parasesti casa. Promoveaza-ti magazinul online!

2 Preturi mai bune

Atunci cand scapi de platitul chiriei, de renovari si de a face un design placut in interiorul magazinului si alte multe practici costisitoare pentru a atrage clientii banii astia poti sa ii economisesti si sa faci tot felul de discounturi pentru a atrage clientii catre magazinul tau.

3 Costuri mici

Deschiderea unui magazin online este mult mai ieftina decat deschiderea unui magazin fizic, web designul, hostingul si seo, toate adunate sunt semnificativ mai ieftine decat sa deschizi un magazin, sa angajezi oameni pe diferite pozitii. Investitia pe care trebuie sa o faci pentru a iti promova afacerea e oarecum la fel de costisitoare indiferent ca este vorba de un magazin online sau unul fizic.

4 Lumea este obisnuita sa comande online

Au trecut 2 ani de cand a inceput pandemia si a facut ca oamenii sa stea in casa si sa fie mai conectati la internet ca niciodata. Odata cu cu trecerea timpului au ramas si anumite obiceiuri, precum cel de a face majoritatea cumparaturilor online. Oamenii isi petrec aproximativ 75% din timpul liber pe telefoane pe diverse platforme de socializare si tot acolo le apar mereu diverse reclame care duc catre diverse magazine, in functie de interesele persoanei respective. De ce sa nu apara si reclama ta oamenilor care sunt interesati de produsele tale?

In concluzie cea mai eficienta metoda de a iti vinde produsele si a creste ca brand este prin intermediul internetului cu un magazin online si diverse strategii de marketing online! Mai sus am enumerat doar 5 avantaje din cele mai importante dar avantajele sunt clar mult mai multe cat cele pe care le-am enumerat mai sus si mult mai diversificate.  Intrebarea este daca tu esti pregatit ca sa faci acest pas important oricarei afaceri?